Moravské Toskánsko

Chystáte se navštívit moravské Toskánsko? Zajistěte si ubytování. Slovácko za to stojí.

Moravské Toskánsko. Tak se prý říká našemu kraji. Myslím, že právem. Nádherná zvlněná krajina, jaká se nachází prý jen v Itálii a jedné oblasti ve Spojených státech, a u nás – na Slovácku v okolí Kyjova. Pohled na kilometry zelených luk, obdělaných pásů polí, jež se táhnou až za obzor a jakoby ani neměly nikdy skončit. Nádherná panoramata nejsou rušena elementy, jako jsou tovární komíny, paneláky, výškové budovy, neuvidíte dokonce ani sloupy elektrického vedení. Proto doporučujeme s předstihem si zajistit ubytování. Slovácko Vás totiž mile překvapí. Potom už můžete jen vesele plánovat cyklovýlety a pěší túry.

Krajina Slovácka, jež bylo dříve Moravským Slovenskem, se rozkládá na jihu a jihovýchodě Moravy. Ze severu je Slovácko ohraničeno pohořím Ždánický les a Chřiby, jihovýchodně jej lemují hřebeny Bílých Karpat a z jihu jej omývají proudy řeky Dyje. Romantický kraj je jako stvořený pro poetické duše, milovníky přírodních krás a dobrého vína, nadšené turisty i cyklisty. Doporučujeme strávit aktivní dovolenou právě v okolí Kyjova, kde si seženete ubytování Slovácko právě v našem penzionu úplně jednoduše a za rozumné ceny.

A kdyby vám nestačily národopisné výpravy po Kyjovsku na Dolňácku, můžete si vybrat z oblastí patřících pod Slovácko: Horňácko, Podluží, Moravské Kopanice, Luhačovické Zálesí, Hanácké Slovácko a Podpálaví. Kyjov je proslulý svými folklorními tradicemi, vždyť je právem označován za centrum folklorního regionu Dolňácka. Vypravte se na toulky minulostí do kraje našich předků, v němž se tradice dochovaly v původní podobě. Rovněž milovníci historie a starobylých budov nebudou vědět, kam dřív skočit. Náš kraj je totiž doslova prošpikován kaplemi, kostelíky, zámky a dalšími symboly tvořící historii. Přijeďte se přesvědčit na vlastní oči a uvidíte, že nepřeháním.

Volné apartmány




Aktuality

Žádné aktuality či plánované akce.

Facebook

Kontakt

Zahrádka a penzion U Kulky Kyjov

Ing. Petr Kukulka
Jungmannova 211
697 01 Kyjov

+420 777 120 988
kukulka@seznam.cz

Mapa

Mapa GPS: E 17°7'20'' N 49°0'32''

Partneři

Cyklistevitani

Ocenění